Tavuk döner tehlikesi büyümeye devam ediyor. İnsan yaşamını tehlikeye atan zehirlenme vakaları sonrası Tarım ve Orman Bakanlığı alarm verdi.
Tüm yurtta zehirlenmelerin arttığı son günlerde uzmanlar pişmiş etin üzerine çit et takviyesiyle oluşan salmonella tehlikesine karşı uyarıda bulunuyor.
EŞ ZAMANLI DENETİM
Bazı dönercilerin sosyal medyada gıda kurallarını ihlal eden görüntüleri tepki çekmeye devam ederken Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı ekipler tüm yurtta eş zamanlı denetimlerini sürdürüyor.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatları doğrultusunda Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol görevlileri tarafından "Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği" çerçevesinde tüm ülkede olduğu gibi eş zamanlı denetim gerçekleştirildi.
Yapılan denetimlerde özelikle gıda da izlenebilirlik ve ürünlerin muhafaza şartlarına önem verildi.
‘’ŞİKÂYETLERİNİ ALO 174 GIDA HATTI'NA İLETEBİLİRLER’’
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği belirtilerek, "Tüketicilerin gıda konusunda karşılaştıkları tüm sorun ve şikâyetlerini Tarım ve Orman Bakanlığımızın Alo 174 Gıda Hattı'na iletebilirler." denildi.