Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ukrayna insansız hava araçlarının Cuma günü erken saatlerde Rusya'nın önemli ihracat merkezlerinden biri olan Karadeniz'deki Novorossiysk limanı yakınlarındaki bir Rus donanma üssüne saldırdığı ve Rus savaş gemileri tarafından imha edildiği bildirildi.
Orada bir petrol terminali işleten Hazar Boru Hattı Konsorsiyumu'na göre, saldırı Novorossiysk limanının tüm gemi hareketini geçici olarak durdurmasına neden oldu.
Rusya'daki sosyal medya kullanıcıları Cuma sabahı Novorossiysk yakınlarında patlamalar ve silah sesleri duyduklarını bildirdi.
Eğer doğrulanırsa bu, Ukrayna'nın Rusya'nın ana ticari limanlarından birine yönelik ilk saldırısı olacak .
Novorossiysk'teki tankerlere petrol yükleyen Hazar Boru Hattı Konsorsiyumu, limanın tüm gemi hareketini geçici olarak durdurduğunu söyledi.
Tesislerinin hasar görmediğini ve halihazırda demirlemiş olan tankerlere petrol yüklemesinin devam ettiğini söyledi.
Rusya'nın RIA haber ajansının bildirdiğine göre , Novorossiysk acil servisleri patlama raporlarını doğruladı ve güvenlik servislerine bilgi verildi .
Rusya'nın geçen ay Ukrayna limanlarından güvenli tahıl ihracatına izin veren bir anlaşmayı uzatmayı reddetmesinden bu yana Karadeniz ve komşu limanlardaki çatışmalar tırmandı.
Rusya'nın dronları ve füzeleri, Karadeniz'de veya yakınında çok sayıda Ukrayna liman tesisini ve tahıl silolarını vurdu.