Antalya Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Sayar, Milli Piyango İdaresi’nin yılbaşı özel çekilişi büyük ikramiyesinin 61 milyon TL olduğunu hatırlattı.
Antalya ve ilçelerinde 10 binin üzerinde tam, 30 bin üzerinde
yarım, bankaların da satacağı biletlerle 1 milyonun üzerinde çeyrek
biletin 29 Kasım Çarşamba günü satışa çıkarılacağını kaydeden
Sayar, oda olarak sahte bilet satışına ve korsan satıcılara yönelik
denetim başlattıklarını söyledi.
TÜRKİYE GENELİNDE 33 MİLYON BİLET BASILDI
Türkiye genelinde 33 milyon bilet bastırıldığına değinen Sayar,
"Bunun büyük çoğunluğunu Antalya, tüketiyor. Antalya’ya geçen
çekilişte, büyük ikramiye çıkmıştır. Bu yıl da şanslı illerden
birisi olacağımızı düşünüyoruz. Vatandaşlar, bilet alırken, bayinin
ruhsatına dikkat etsin. Aynı zamanda aldıkları biletlerin
arkasındaki bayi mühürlerini, bayinin ruhsat numarasıyla
karşılaştırsın" dedi.
Bölgelerinde sabit ve gezici olmak üzere 318 bayinin faaliyet gösterdiğini belirten Başkan Sayar, ikramiyenin yüksek olması dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da dolandırıcıların gerek bayi sahiplerini gerekse vatandaşı kandırmak için çeşitli yollar deneyeceğini söyledi. Bu nedenle bayi sahiplerini sahte paraya, vatandaşları ise bilet aldıkları bayinin ruhsatına dikkat etmesi konusunda uyardı.
İŞTE İKRAMİYELER
Sayar, "Büyük ikramiye, 61 milyon lira. Ayrıca 1 tane 10 milyon, 1
tane 5 milyon, 1 tane 2 milyon, 1 tane de 1 milyon lira olmak üzere
toplam 349 milyon 180 bin lira ikramiye dağıtılacak. Vatandaşlar,
şüpheli gördükleri her türlü olayda polisten veya odamızdan destek
alabilir" diye konuştu.
YILBAŞI BİLETLERİ NE KADAR?
Tam bilet 60, yarım bilet 30, çeyrek bilet de 15 liradan
satılacak.
GEÇEN YILA GÖRE 1 MİLYON LİRA ARTTI
Milli Piyango İdaresi verilerine göre, bu yıl 61 milyon lira olarak belirlenen büyük ikramiye, son 10 yılda büyük artış gösterdi.
Büyük ikramiye, 2007 ve 2008 yıllarında 25 milyon lira olmuştu. Bu rakam 2009’da 30 milyon lira, 2010’da 35 milyon lira, 2011’de 40 milyon lira, 2012’de 45 milyon lira, 2013 ve 2014’te 50 milyon lira, 2015’te ise 55 milyon lira olarak belirlenmişti. Geçen yıl ise büyük ikramiye olarak 60 milyon lira verilmişti.