Siyasetçilerin yol haritaları birkaç yıl öncesine kadar şöyleydi: Önce partinin ilçe başkanı olmak. Sonra il başkanlığı koltuğuna oturmak. Daha sonra belediye başkanı seçilip oradan milletvekilliğine geçmek ve nihai hedefte ise bakanlık yapabilmek…
Siyasetçilerin yol haritaları birkaç yıl öncesine kadar şöyleydi:
Önce partinin ilçe başkanı olmak.
Sonra il başkanlığı koltuğuna oturmak.
Daha sonra belediye başkanı seçilip oradan milletvekilliğine geçmek ve nihai hedefte ise bakanlık yapabilmek…
Şimdilerde ise valilik görevinden ayrılıp belediye başkanlığına aday olanlar var.
Milletvekilliği hatta bakanlık yerine belediye başkanlığını tercih edenleri görüyoruz.
Daha ileri gidelim; Başbakanlık yapmış Binali Yıldırım'ın İBB Başkanlığı için son seçimde aday olduğunu biliyoruz…
ASFALT YOL VİTRİN İÇİN YETERLİYDİ
Yine birkaç yıl öncesini hatırlayalım.
Belediye başkanlarının asli görevleri yol ve biraz da park yapmaktan ibaretti!
Kentlerin makyajı sayılan asfalt yol ve parklar, vitrin için yeterliydi. Yer altında kalıp kimsenin görmediği projelere önemli paralar harcanması gerektiği için her belediye başkanı altyapı çalışmasını göze alamazdı…
Gelelim bugünlere.
Yol, park gibi sıradan faaliyetler artık karın doyurmuyor!
Belediyeler; merkezi yönetimin yapmadığı, yapamadığı, düşünemediği çok önemli projelere imza atıyorlar.
Genç, yaşlı, çalışan, işsiz, emekli, öğrenci, kadın, erkek…
Velhasılı kelam insanlara yönelik çok güzel projeler belediyeler tarafından uygulanıyor.
Duyarlı belediye başkanlara sahip kentlerde, hayvanlar da projelerden nasiplerini alıyor.
KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDEN ÇALIŞIYOR
Her yiğidin farklı yoğurt yemesi gibi her belediye başkanının, gerçekleştirdiği hizmetlerde farklı gayretleri, becerileri var elbette.
Mail adresime birçok belediyeden, başkanın çalışmalarına ilişkin haberler geliyor.
Şöyle bir süzgeçten geçirdiğimde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in yaptığı faaliyetler daha dikkat çekiyor.
Yaşama odaklı hizmet ettiğini görüyorum.
Sakın yanlış anlamayın; partisiyle zerre kadar ilgi, alakam yok…
Ama 'eğri otursan da doğru konuş' diye bir söz var ya.
Hakkını teslim etmek gerekir ki, Sayın Seçer'in çalışmaları oldukça başarılı.
Vatandaşa yaklaşımındaki samimiyet ise başarısını daha önemli hale getiriyor…
İzlediğimiz kadarıyla; kendi partisinden olmuş, başka partiden olmuş, başı örtülü, başı açık, sakallı, küpeli, namaz kılan, kılmayan, oruç tutan, tutmayan, ırk, mezhep gibi ayrım yanlışına düşmeyip kimseyi ötekileştirmeden çalışıyor…
Uzun zamandan beri sanayi sitesinde iş yeri bulunan bir arkadaşım anlattı.
CHP'li olmamasına rağmen Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden parça alımı için kendisine teklif gelmiş. Alış-verişi gerçekleşmemiş ama yıllardan beri ilk defa Mersin Büyükşehir Belediye'sinden böyle bir teklif gelmesi arkadaşımın Başkan Vahap Seçer'e güvenini sağlamış ve yapılan şeffaf uygulama arkadaşımı mutlu etmiş…
YKS TERCİH DANIŞMANLIĞI
Şimdi gelelim asıl yazmak istediğim; Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, Kongre ve Sergi Sarayı'nda sunduğu YKS tercih danışmanlığı konusuna…
Genel Başkan Yardımcısı olduğum Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği'mizin Mersin İl Başkanı Sayın Harun Arslan ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ahmet Dara ile birlikte, öğrencilere YKS tercih danışmanlığı desteğinin verildiği Kongre ve Sergi Sarayı'nı ziyaret ettik.
Unutmadan hemen ifade edelim; TİNGADER heyetimizi ağırlayan, söz konusu faaliyetler hakkında bizleri bilgilendiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sayın Serdal Gökayaz'a ve Rumeli Üniversitesi Aday İlişkiler ve Tanıtım Koordinatör Yardımcısı Sayın Mevlüt Sezer'e ilgi, alakalarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Burada da gördüğümüz üzere, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yaşama dokunan bir projeye imza atmış.
Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Serdal beyin anlattığına göre, Mersin'de yaklaşık 6 bin 500 öğrenciye ücretsiz hazırlık kursu veriliyor. Bu hazırlık kursları, öğrencilerin gidip-gelmelerini kolaylaştırmak için farklı bölgelerde açılmış.
Yoksul semtlerde oturan, özel kurslara katılmaları mümkün olmayan birçok öğrenci, ayaklarına kadar götürülen belediyeye ait kurs merkezleri sayesinde üniversite hayallerini gerçekleştirme imkanına kavuşmuşlar.
Öğrencilerden biri Türkiye 70'incisi olmuş. 3 öğrenci ilk binde yer almış. İlk 5 bine 17, ilk 10 bine 34, ilk 20 bine 64, ilk 50 bine 151 öğrenci girmiş. Yüzde 90 engelli bir öğrenci de 110 bininci sıraya yerleşmiş.
Bu arada, kurs merkezlerinde bir yıl boyunca sadece matematik ya da diğer dersler anlatılmıyormuş. Öğrencilerin aile içindeki diyaloglarına, sorunlarına, psikolojik durumlarına kadar ilgileniliyormuş.
Böylece, kurslara katılan ve kendilerine hedefler belirlenen gençlerin, kötü alışkanlıklar edinmelerinin, kötü niyetli kişiler tarafından kandırılmalarının önüne geçiliyormuş…
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yaşama dokunduğu farklı projeleri de var. Ancak yazımızı fazla uzatmamak için sadece öğrencilerle ilgili kısmını anlatmaya çalıştık…