Adana'nın Kozan ilçesinde bulunan Kozan Baraj Göleti'nde su seviyesi ciddi bir düşüş yaşayarak yüzde 23'e kadar geriledi. Toplam 170,34 metreküp su hacmi bulunan gölette, su seviyesi kuraklık ve sıcak hava dalgalarının etkisiyle yüzde 23,2'ye kadar düşmüş durumda. Gölet, yaklaşık 10 bin 220 hektarlık tarım arazisinin sulamasında kullanılıyor.
Göletin bulunduğu Durmuşlu Mahallesi'nden Cemil Gök, son zamanlarda yaşanan durumu şu şekilde açıklıyor: "Barajın doluluk oranı Mayıs ayında yüzde 60'lardan şu an yüzde 20'ler seviyesine geriledi. 1 kilometrelik bir çekilme oldu. İlkbahar yağmurları başlangıçta bir nevi can suyu sağladı, ancak uzun bir süredir yağış alınmıyor ve bu barajı olumsuz etkiliyor."
Gök ayrıca, birçok akarsu tarafından beslenen bu gölette her gün su seviyesinin daha da düşmesine tanıklık ettiklerini belirtti. Geçen yıldan beri yaşanan kuraklık sorununun bu yıl daha da arttığını ifade eden Gök, yaz aylarında yağışların beklenenden az olduğuna dikkat çekti.
Gölette yaşanan su seviyesi düşüklüğünün çiftçiler için büyük bir sorun haline geldiğini vurgulayan Gök, "Çiftçilerimiz yağış olduğunda baraj suyunu kullanmayı tercih ediyorlar. Ancak bu yıl kuraklık sorunu ciddi bir boyuta ulaştı. Çiftçilerimiz damlama sulama sistemine geçiş yaparsa, suyun daha ekonomik kullanılacağı bir yönteme geçmiş olacağız." şeklinde konuştu.