Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yayınlanan raporda, dünyada yıllık korsan ve sahte mal imalatının yüzde 63,2 sini Çin yapıyor. Çinden sonra yüzde 3,3 ile Türkiye, yüzde 1,9' payla Singapur geliyor
OECD'ye göre, taklit ve sahte malların yüzde 63,2'si Çin, yüzde 3,3'ü Türkiye ve yüzde 1,9'u ise Singapur'dan geliyor. OECD tarafından yayınlanan raporla Dünya taklit ve sahte mali ithalatının hacminin 500 milyar dolara yaklaştığı uyarısı yapıldı.
KÜRESEL İTHALATIN YÜZDE 2,5'İ TAKLİT
OECD raporunda, 2013 yılında bu rakamın 461 milyar dolar olduğu ve bu miktarın küresel ithalatın yüzde 2,5'ine denk geldiği kaydedilirken,2015 yılı için küresel ithalatın miktarını 17,9 trilyon dolar olarak tahmin etti.
EN ÇOK ABD, İTALYAN, FRANSIZ MALLARI TAKLİT EDİLİYOR
ABD, İtalyan ve Fransız mallarının en fazla taklit edilen ürünler arasında yer aldığı kaydedilen raporda, Avrupa Birliği ülkelerine ithal edilen malların yüzde 5’ini taklit ve sahte ürünlerin oluşturduğu belirtildi.
Rapora göre, dünyada taklit edilen malların yüzde 20'sini Amerika, yüzde 15'ini İtalya, yüzde 12'sini Fransız, yüzde 12'sini İsviçre, yüzde 8'ini Japon ve yine yüzde 8'ini Alman markaları oluşturuyor.