Anma programına katılan aileler, üzerlerine “Başka canımız yok” yazılı tişörtler giydi ve kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarının önüne karanfiller bıraktı. Yangında yaşamını yitiren ve ertesi gün doğum günü olan 15 yaşındaki Nehir Sarıtaş için ise sembolik bir doğum günü pastası kesildi. Duyguların yoğun olduğu törende gözyaşları sel oldu.

“Bu Bir Felaket Değil, Katliamdı”

Yangında annesi Ömür Kotan’ı kaybeden Zeynep Kotan, “Bu bir ihmal değil, göz göre göre işlenmiş bir cinayettir. Bayramları, doğum günlerini, evlilik yıldönümlerini eksik geçireceğiz. Artık bizim için özel günler acı birer hatıradan ibaret” sözleriyle yürek burktu.

Eşi ve iki çocuğunu aynı yangında yitiren Duygu Can Sarıtaş ise yaptığı konuşmada, “Sevdiklerimizi teşhis ederken ‘bu değil’ diye sevinmenin utancını yaşadık. Bir otelin çocuk dostu değil, mezara dönüşmüş haliyle karşı karşıya kaldık. Yangın sadece bedenleri değil, ruhlarımızı da yaktı. Bu bir ihmal değil, kasıtlı bir suçtu” diyerek acısını ve öfkesini dile getirdi.

"Adalet Sadece Mahkemede Değil, Vicdanlarda da Sağlanmalı"

Faciada eşi ve kızını kaybeden Rıfat Doğan, “Adaletin yalnızca mahkeme salonlarında değil, toplumun vicdanında da sağlanacağına inanıyoruz. Kaybettiklerimizin hayalleri yarım kalmasın diye buradayız. Sessizlik, bu acının en büyük suç ortağıdır” sözleriyle adalet arayışlarının süreceğini vurguladı.

Anma Töreni Balonlarla Son Buldu

Duygu dolu konuşmaların ardından, yangında hayatını kaybedenler anısına gökyüzüne balonlar bırakıldı. Aileler, sevdiklerinin isimlerini ve hatıralarını yaşatmak için seslerini duyurmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA