Gündem

Kabe'de 500 bin kişi ziyaretçi ile günlük umre rekoru kırıldı

Umre ziyaretinde bu sene rekor kırıldı. Suudi Arabistan'daki Harameyn İşleri Başkanlığı, 7 Mart’ta 500 bin kişi ile tarihin en yüksek günlük umreci sayısına ulaşıldığını duyurdu.

Abone Ol

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi (Harameyn) İşleri, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, 7 Mart'ta 500 bin kişilik tarihi bir rekorun kırıldığını belirterek, "Tarihin en yüksek günlük umreci sayısı kaydedildi" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'ya göre, Mescid-i Haram'a girişlerde kullanılan yeni teknolojiyle, hassas sensörler aracılığıyla umreci sayıları anlık olarak izlenmeye başlandı. Bu teknoloji, hac ve umre ziyaretlerinde kalabalık yönetimini "optimize etmek" amacıyla, giriş ve çıkış akışlarını takip ederek daha verimli bir yönlendirme sağlama hedefi taşıyor.

Ayrıca, gelişmiş akıllı kameralar sayesinde giriş noktalarındaki hareketlilik anlık olarak izleniyor. Bu sayede, yoğunluk yaşanan bölgeler hızla tespit edilerek daha etkili bir yönetim sağlanabiliyor.

Harameyn İşleri Genel Başkanlığı, bu sistemin başlangıçta ana girişlerde kullanılmaya başlandığını ve ilerleyen dönemde Mescid-i Haram genelinde yaygınlaştırılacağını duyurdu. Merkezi Mekke'de bulunan Harameyn İşleri Başkanlığı, Mekke ve Medine'deki kutsal mekanlarla ilgili kurumları ve oluşumları bünyesinde barındırıyor.