Hamas'ın, üç İsrailli erkek esiri serbest bırakması karşılığında, İsrail hapishanelerinde bulunan 183 Filistinli mahkumun salıverilmesi bekleniyor.Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, İsrail hapishane yönetimi, serbest bırakılacak Filistinlilere yönelik işlemleri başlattı ve mahkumlar otobüslere bindirildi.

Söz konusu 183 Filistinli esirin 18’inin müebbet, 54’ünün ağır hapis cezasına çarptırıldığı, 111’inin ise 7 Ekim 2023'ten sonra Gazze Şeridi'nde gözaltına alındığı belirtildi.

Esir takasında 5. tur! Hamas 3 İsrailliyi serbest bıraktı Esir takasında 5. tur! Hamas 3 İsrailliyi serbest bıraktı
İSRAİLLİ ESİRLER KIZILHAÇ’A TESLİM EDİLDİ

Esir takasının beşinci turunda, İsrailli esirler Eli Sharabi, Or Levy ve Almanya-İsrail çifte vatandaşı Ohad Ben Ami, Gazze Şeridi’ndeki Deyr el-Belah kentinde Uluslararası Kızılhaç Komitesi ekiplerine teslim edildi.

İSRAİL VE HAMAS ARASINDAKİ ATEŞKES VE ESİR TAKASI ANLAŞMASI

İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkes ve esir takası anlaşması, 19 Ocak Pazar günü Türkiye saatiyle 12.15’te yürürlüğe girmişti.

Esir takasının ilk dört turunda, İsrail hapishanelerindeki 583 Filistinli ile Gazze’de tutulan 13 İsrailli ve 5 Taylandlı serbest bırakılmıştı.

Üç aşamadan oluşan ateşkes anlaşmasına göre, 42 günlük ilk aşamada 1900’den fazla Filistinli ile 33 İsraillinin serbest bırakılması öngörülüyor.

Kaynak: AA