Sağlık

İnsan sağlığını tehlikeye atan markalar listesini Bakanlık güncelledi

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda sahtekarlığıyla mücadeleye devam ediyor. Bakanlık, yeni yayımladığı listede halk sağlığını tehlikeye atan firmaları tek tek duyurdu. Listeye göre, Konya'daki bir restoranda köfte içinde domuz eti tespit edildi. İşte gıda güvenliğini ihlal eden o markalar...

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı, yapılan denetimler sonucunda taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesini güncelledi.

Açıklanan listede peynir, bal, köfte, çay ve baharat gibi birçok üründe hile yapıldığı tespit edildi. Ünlü baharatçının kekik ürününde yabancı madde tespit edilirken Konya'da bulunan bir restoranın Adana köftesinde domuz etine rastlandı.

 

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, Denetimler sonucunda, Konya'da faaliyet gösteren "Muhtar Hanımın Yeri" adlı restoranda satılan Adana köftelerde domuz eti olduğu tespit edildi. Diğer bir ürün olan Adana kebabında da domuz etine rastlandığı belirtildi.

Yapılan denetimler ile farklı kategorilerde pek çok gıda ürününde insan sağlığına zararlı maddeler tespit edildi.

Necatibey Tam Yağlı Ayçiçek Çeşnili Eritme Peyniri: Natamisin maddesi tespit edilirken, Bağdat Baharatları Kekik  ürününde yabancı madde tespit edildi.

 İnsan sağlığını tehlikeye atan markalar ve ürünleri...