TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda (KEFEK) konuşan Yerlikaya, Bakanlığının kadın-erkek fırsat eşitliği politikaları ve kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarına dair bilgilendirme yaptıktan sonra milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
"KADINA ŞİDDET VE KABUL EDİLEMEZ"
DEM Parti'li bazı milletvekillerinin Doğu illerinde kadına şiddet ve diğer suçlara kolluk kuvvetlerinin de karıştığı iddialarına tepki gösteren Yerlikaya, "Kadına şiddet ve kabul edilemez diğer saldırıları yapanların kıyafetlerine bakmaksızın, suçluları tasvip etmiyoruz. Bu iğrenç bir şey. Kimden geldiğine bakmıyor, böyle bir ithamı kabul etmiyoruz." dedi.
İnsan hayatının kutsal olduğunu ve bu alanda kadın, erkek ve çocuk ayrımı yapmadıklarını vurgulayan Bakan Yerlikaya, "Türkiye'de huzur ve güven ortamında çalışmalarımızı yapabiliyorsak, bu, kahraman kolluk güçlerimiz sayesindedir. Bu arkadaşlar, şehit olma pahasına cansiperane çalışıyor. İçlerinde suç işleyenler varsa, disiplin kurullarında değerlendiriliyor ve gerekirse meslekten men ediliyorlar." diye konuştu.
"ÖRGÜTE KATILIM EN DÜŞÜK SEVİYEDE"
Bakan Yerlikaya, terör örgütü PKK'nın eleman temin etme konusundaki çabalarına dikkat çekerek, örgütün kız çocuklarına yönelik istismarının da konuşulması gerektiğini belirtti. "Allah'a şükürler olsun ki şu anda ülke içinde örgüte katılım en düşük seviyede. Katılım ve terör eylemi sayıları, 22 yıl içinde ulaştığımız bu nokta, mücadelenin bitme noktasında olduğunu gösteriyor. Ülke dışında; Irak ve Suriye'de de 'teröristan' adacıkları kurdurmama hedefimiz var. Bunu da sizlerle beraber başaracağız." ifadelerini kullandı.
SUÇ ÖRGÜTLERİYLE BAŞARILI MÜCADELE
Bakan Yerlikaya, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında en güçlü aile yapısının Türkiye'de olduğunu ve bunun birçok suç türüne karşı direnç sağladığını ifade ederek, "Uyuşturucu kullanımı açısından dünyada en düşük ilk 10'dayız." dedi.
HIRSIZLIK OLAYLARINDA DÜŞÜŞ
İçişleri Bakanlığının en temel görevlerinin suçları önlemek ve suçluları yakalamak olduğunu dile getiren Bakan Yerlikaya, yılbaşından bu yana yapılan çalışmalarla hırsızlık olaylarında Türkiye genelinde ortalama yüzde 46,5 düşüş sağlandığını, olayların aydınlatılma oranının da yüzde 75'e çıkarıldığını belirtti.