HEP İNSANLAR DEĞİL GIDALAR DA İFTİRAYA UĞRAR, ZEYTİNYAĞI GİBİ

Abone Ol

HEP İNSANLAR DEĞİL GIDALAR DA İFTİRAYA UĞRAR, ZEYTİNYAĞI GİBİ

Zeytinyağı, besinler ve beslenme üzerine eğitim almış meslek grupları içinde “Tabiatın sütü” olarak tabir edilir. Süt ifadesinden ne anlıyorsanız hepsi zeytinyağında var. Yani hem besin hem ilaç. Kendine has rengiyle bildiğiniz bütün yağların sultanı. Bildiğiniz bütün yağlar demişken, en bilinen ve en çok kullanılanı Ayçiçek yağı.

Gün aşığı, ayçiçeği bitkisinin çekirdeklerinden elde edilen Ayçiçek yağı, araştırmalara göre kadınların %69 unun tercihi. Zeytinyağının tercih oranı ise sadece %28. Bu tezatlığın nedenini sorarsanız onun da temelinde tereyağı-margarin mevzuundakine benzer oyunlar dönmüş. Bir zamanlar zeytinyağı kasıtlı olarak o kadar karalanmış, zararlı olduğuna dair öyle propagandalar yapılmış ki; toplum yanına yaklaşmaya korkar olmuş. “Zeytinyağlı yiyemem” diye türküler yaptırılıp dillere dolanmış. Aleyhine bilimsel yayınlar hazırlanmış. Sofralardan kaldırmak için her şey yapılınca, üreticisi de çaresizlik içinde ağaçlarını kesmiş. Anlayacağınız, zeytinyağı tam anlamıyla iftiraya uğramış.

Halbuki ne diyordu Hadis-i Şerif: ”Zeytinyağını yiyiniz ve sürününüz. Çünkü o mübarek(bereketli)bir ağacın ürünüdür.(Tirmizi)

Öyle bir yağ ki o, oleik asit oranı çok yüksek. Okside olmamaya kararlı.Isıya da o kadar dayanıklı ki kızartmada bile kansorejen hale gelmiyor. Bilimsel verilere göre kötü huylu kolestrolü düşürüyor. İyi huylu kolestrolü de yükseltiyor. Bu sayede kardiyovasküler hastalıklara karşı savunma sağlıyor.

Kan şekeri ve insülin seviyesini düzenleyerek şeker hastalığından koruyor ve özellikle Tip 2 diyabeti tedavi edici etki gösteriyor.

En önemli özelliği antioksidan olması. Fenolik bileşikleriyle vücuttaki serbest radikalleri yok ederek kontrolsüz hücre bölünmesini, yani kanseri önlüyor.

Zeytinyağı ve İncir ile kanseri Yenin!

Eğer kuru incirleri küp küp doğrayıp bir kavanoza koyar, üzerlerin örtecek kadar saf zeytinyağı döküp 3 gün karanlık ortamda hava almadan bekletirseniz bir ilaç hazırlamış olursunuz. Bu ilaç kanserden kalp hastalığına, cilt hastalıklarına, şeker hastalarına ve hatta depresyona dahi devadır. Çünkü düzenli olarak zeytinyağı ile beslenen kişilerde depresyon riskinin daha az olduğu çalışmalarda ispatlanmıştır. İslam'ın modern bilimin önünde yürüdüğü bir gerçek. Mu'minun Suresi’nde; Turi Sina’da yetişen bir ağaç da meydana getirdik ki, bu ağaç hem yağ hem de yiyenlerin ekmeğine katık edecekleri zeytin verir. (20.ayet) şeklinde anlatılan zeytinyağı ile Tin Suresi’nde üzerine yemin edilmiş incirin birleşiminden böyle bir ilacın ortaya çıkması hayret edilecek bir durum olmasa gerek.

Netice itibarıyla zeytinyağı sadece ayçiçek yağına değil diğer bütün bitkisel yağlara karşı üstünlük sağlıyor ancak bu üstünlük diğerlerinin tamamen zararlı olduğu anlamına gelmiyor. Ayçiçek yağı, ısıya dayanıksız oluşundan dolayı özellikle kızartmalarda yüksek risk teşkil ediyor.Rakibi zeytinyağı olunca hiç şansı yok.

Velhasıl, zeytinyağı kullanın, sağlıcakla kalın..