Birçok Belediye, bu sorunla mücadele etmek için bu konteynerleri hızlı ve etkili bir şekilde temizlemek ve dezenfekte etmek üzere tasarlanmış çöp konteyneri temizleme araçları ile gerçekleştirmektedir.
ÇÖP KOVASI TEMİZLEME ARACI NEDİR?
Çöp kutusu temizleme kamyonları, çöp kutularını temizlemek ve dezenfekte etmek için tasarlanmış mobil ünitelerle donatılmış özel araçlardır. Bu üniteler, yüksek basınçlı yıkayıcılar, sıcak su depoları ve sadece birkaç dakika içinde çöp kutularından kir, pislik ve bakterileri temizleyebilen dezenfektan maddelerle donatılmıştır.
ÇÖP KOVASI TEMİZLEME KAMYONU KULLANMANIN FAYDALARI
Çöp temizleme kamyonu kullanmanın Belediyeler ve İşletmeler için birçok faydası vardır, bunlardan bazıları şunlardır:
* Hijyenin İyileştirilmesi: Düzenli çöp temizliği, hastalığa ve rahatsızlığa neden olabilecek bakteri, mikrop ve diğer kirleticilerin giderilmesine yardımcı olur.
* Çöp kutusu temizleme aracı kullanmak, çöp kutularınızın düzgün bir şekilde dezenfekte edilmesini sağlayarak sizin ve ailenizin veya çalışanlarınızın sağlık sorunları riskini azaltır.
* Azaltılmış Kokular: Kirli ve hijyenik olmayan çöp kutuları, ortadan kaldırılması zor olabilecek hoş olmayan kokular üretebilir. Çöp kutusu temizleme aracı kullanmak, bu kokuları etkili bir şekilde ortadan kaldırabilir ve çöp kutularınızın taze ve temiz kokmasını sağlar.
*Maliyet Etkinliği: Özel bir çöp kutusu temizleme aracı olan bir hizmet kullanmak, çöp kutularınızı temiz ve dezenfekte edilmiş tutmak için maliyet etkin bir çözümdür.
* Çevre Dostu: Çöp kutularınızı temiz ve dezenfekte edilmiş tutarak, çevreyi korumak için üzerinize düşeni yaparsınız.
ÇÖP KOVASI TEMİZLEME KAMYONLARI NASIL ÇALIŞIR?
Çöp kutusu temizleme kamyonları, çöp kutularını temizlemek ve dezenfekte etmek için yüksek basınçlı su ve dezenfektan maddeler kullanarak çalışır. İşlem nispeten basittir ve aşağıdaki adımları içerir:
Kamyon çöp kutusunu kamyonun temizleme platformuna kaldırır.
*Çöp kutusu, temizleme işlemi sırasında platformdan düşmesini önlemek için makine tarafından güvenli bir şekilde tutulur.
* Yüksek basınçlı su kullanılır, çöp kutusundaki tüm kir, pislik ve döküntüler temizlenir.
* Çöp kutusuna dezenfektan bir madde uygulayarak kalan tüm bakteri ve mikropları öldürürüz.
* Daha sonra temizlik maddesini çıkarmak için çöp kutusunu durularız.
* Son olarak, çöp kutusu iyi bir elle parlatılır ve orijinal konumuna geri getirilir.
Çöp kutusu temizleme kamyonları, çöp kutularını temiz ve hijyenik tutmak için etkili bir çözümdür. Profesyonel bir kutu temizleme hizmeti almak, çevrenizin genel temizliğini iyileştirebilir, sağlık sorunları riskini azaltabilir ve çevreyi korumak için üzerinize düşeni yapabilirsiniz! Tipik bir mutfak çöp kutusu, inç kare başına 400'den fazla bakteriye sahiptir; bu sadece sizin mutfak çöp kutunuzdur! Dışarıdaki çöp kutunuzdan çıkan sayıları hayal edin.
KİRLİ BİR KUTUNUN KOKUSU BİLE ZEHİRLİDİR
Çöp genellikle biyolojik olarak parçalanabilir veya biyolojik olarak parçalanamaz olarak kabul edilir. Biyolojik olarak parçalanabilir, yumuşaktır ve yiyecek, bitki ve hayvan atıkları gibi kolayca parçalanır. Parçalanma, çöp kutusu ve çevre etrafındaki sıcaklık, nem, çöp kutusunun konumu ve bakteri ayrıştırıcıları gibi belirli faktörlere bağlıdır. Çöpün bu bakteri tarafından parçalanması, metan, kükürt, amonyak ve çürüme gibi gazlar açığa çıkarır. Bu gazlar bir araya geldiğinde çöp kutusuna hepimizin bildiği ve nefret ettiği o tuhaf kokuyu verir. Gördüğünüz gibi, temiz çöp kutuları birçok yönden faydalıdır.
Çöpler çürük kokar ve vücudumuza olumsuz etki eder ve zarar verir. Çürüyen çöplerden çıkan gazlar oksijen eksikliği nedeniyle tehlikelidir, patlamaya hazır bir şekilde bekler ve boğucudur, harika haber şu ki mutfağınızdaki küçük çöp kutusu size zarar verecek kadar biyogaz üretemez.
Ancak bilim insanları, düzenli olarak ayrışan çöp kokusunu solumanın yan etkileri konusunda insanları uyarıyor ve bununla bağlantılı semptomlar arasında diğer kokuları algılayamama ve doğru bir şekilde ayırt edememe ve cilt sorunları yer alıyor. Ayrıca, ayrışan bir çöp kutusunun solunduğunda zararlı olan ve astım krizine ve nefes alma zorluğuna yol açabilen küçük sporlar yaydığı keşfedildi. Özellikle nemli bölgelerde organik çöp içeren çöp kutularının günlük olarak atılması, ayrışma sürecini azaltmak için çöp konteynırlarının evin daha serin alanlarına yerleştirilmesi önerilmektedir. Evimizin dışında günlük işlerimizi yaparken mikroplarla ve kirlerle temas etmekten kendimizi alamasak da evimizin içinde; evimizi hastalıklara yol açabilecek mikroplardan uzak ve güvenli tutmak için bazı önlemler alabiliriz. Çeşitli yollarla enfekte olabiliriz ancak sağlıksız ve kötü kokulu bir ortamda yaşamak enfeksiyonun daha tehlikeli bir boyuta taşınmasına neden olur.
Halk sağlığı için düzenli olarak çöp konteynerleri yıkanıp dezenfekte edilmeli.