Dünya

Gazze'de ateşkesin ilk gününde 552 yardım tırı bölgeye giriş yaptı

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana soykırım yaptığı Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlandı. İnsani ihtiyaçların tükendiği Gazze'ye ateşkesin ilk gününde 552 yardım tırı giriş yaptı.

Abone Ol

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Pazar sabahından beri 552 yardım tırı Gazze Şeridi'nin sınırından giriş yaptı. Bunların 242'si Gazze'nin kuzeyine geçti." denildi.

Yardım tırlarında yakıt, sağlık malzemesi ve temel gıda ürünlerinin yanı sıra sebze ve meyvelerin de bulunduğu bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Gazze'nin ihtiyaçlarını karşılamak üzere daha fazla insani yardımın bölgeye ulaştırılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Ateşkesin ilk aşamasında, günde 600 tır insani yardımın Gazze'ye girmesi, anlaşmanın yürürlüğe girmesinden 7 gün sonra ise Refah Sınır Kapısı'nın açılması bekleniyor.