Önceki gün makamında Alman DW Conflict Zone programının sorularını yanıtlayan Bakan Kılıç, röportajda 15 Temmuz darbe girişimi, görevden almalar, gözaltılar ve basına yönelik operasyonları ele aldı.
Edinilen bilgiye göre, röportaj tamamlandıktan sonra program ekibi Bakanlık binasını terk etmek üzereyken Kılıç’ın basın danışmanı söyleşinin yayınlanmamasını ve kayıtların kendilerine teslim edilmesini istedi.
Röportaj krizi, bugün DW Genel Müdürü Peter Limbourg’un yaptığı iftira dolu açıklamalarla ortaya çıktı.
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Alman haber kuruluşu Deutsche Welle’ye (DW) verdiği söyleşinin, video kayıtlarına bakanlık tarafından el konulduğu iddialarını yalanladı.
Bakanlık tarafından açıklama yapılarak:
"Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın uluslararası bir medya kuruluşu ile yaptığı röportajla ilgili "Kayıtlara el konulduğu" ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır.
Bant kaydı olarak gerçekleştirilen röportaj sırasında sunucu tarafından "Maksadını aşan ifadeler ve ithamlar" kullanılması üzerine ilgili televizyon yetkililerine söz konusu röportajın yayınlanmaması talebimiz iletilmiştir.
Talebimiz üzerine Röportajın yayınlanmamasıyla ilgili tasarrufumuz, söz konusu medya kuruluşunun yayın merkezi olan ülkede hassasiyetle uygulanmakta olan "Authorization/Yetkilendirme" kuralının yerine getirilmesidir." denilerek kamuoyuna duyuruldu..