Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz salı günü yapılan Kabine toplantısı sonrası SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin merakla beklediği maaşlara ek zam haberini duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor" ifadelerine yer vermişti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN TL'YE YÜKSELDİ
"Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir. Meclisimizin de onayını aldıktan sonra artışları bir an önce emeklilerimizin maaşlarına yansıtmak istiyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye yükseleceğini duyurmuştu.

ANKARA KULİSLERİNDE BOMBA ETKİSİ YARATAN İDDİAEmekli maaşlarına yapılan zam tartışmaları gündemdeki yerini korumaya devam ederken Ankara kulislerine düşen bomba iddia büyük yankı uyandırdı.

"4 BİN TL İLE 8 BİN TL ARASINDA SEYYANEN ZAM YAPILACAK"
31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde emekli maaşlarına ek zam yapılabileceği iddia edildi. 

Emeklilerin tamamına seyyanen bir zam gelebileceği ve bu rakamın 4 bin ila 8 bin lira arasında olacağı öne sürülüyor.

Gözler yetkililerden gelecek açıklamaya çevrildi.