Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen "1. Hamsi ve Mıhlama Festivali" başladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür eden Akyüz, "Karadeniz'i Tekirdağ'da yaşatmaya çalışıyoruz. Bu sene festivalin ilkini yapıyoruz. 3 gün boyunca festival devam edecek. Buraya gelen herkes yöresel lezzetleri bulacak. Müzik, eğlence her şey burada mevcut. Birlik, beraberlik içinde kültürümüzü yaşayalım istiyoruz. Herkesi horon halkamıza bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Festivale katılan Trabzonlu Metin Tayar ise memleket hasreti çekenler için bu tür etkinliklerin büyük anlam taşıdığını belirterek, "İnsanlar buraya gelince biraz da olsa memlekete gitmiş gibi hissediyor." dedi.

İsmail Kandemir de Karadenizlilerin gittikleri her yere kültürlerini taşıdıklarını ifade ederek, kültürel kaynaşmanın en güzel örneklerinden birinin bu tür festivallerde yaşandığını vurguladı.

Festival kapsamında ziyaretçiler, Trabzon ekmeği, Akçaabat köftesi ve Vakfıkebir tereyağı gibi Karadeniz mutfağına özgü lezzetlerin sergilendiği stantları gezme imkânı bulacak.

Etkinlikler kapsamında yarın ve pazar günü katılımcılara 4,5 ton hamsi ile 500 kilogram peynir kullanılarak hazırlanan mıhlama ikram edilecek.