YAŞAM

Midemizi ülserden koruyan tarif

Yaygın kullanılan şifalı otlar ve faydaları

Abone Ol

Şifalı otlar ve bitkiler birçok ilacın yapımında etkili rol oynadığı gibi evde de çeşitli formlarda birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. İşte yaygın olarak kullanılan şifalı otlar ve faydaları... Ekinezya Ekinezya kökü bağışıklık sistemini güçlendiriyor, enfeksiyonlarla savaşıyor. Ekinezya tentürü, zona, ülser, grip ve bademcik iltihabını tedavi etmek için kullanılıyor. Ağız çalkalamak için de kullanılabilir. Homeopatik ekinezya kan zehirlenmesi, soğuk algınlığı, ağrı ve mide bulantısına iyi geliyor.

Sarımsak Günlük olarak ya da hap olarak tüketilebilen sarımsak, doğal antiseptik ve alisin içeriğiyle bağışıklık sistemini destekler. Düzenli olarak tüketildiğinde öksürüğü ve soğuk algınlığını engeller. Sinüzit ve bağırsak kurduna karşı etkili olan sarımsağın taze suyu ciltteki mantar enfeksiyonu için çok bir ilaçtır. Birçok kanser türünü önlemek konusunda da önemli rol oynar.

Çuha çiçeği yağı Çuha çiçeği yağında bulunan ve bir çeşit omega 3 olan gama linoleik asit, eklem ağrılarını azaltır. Aynı zamanda beyin gücünü ve konsantrasyonu arttırır.

Aloe vera Aloe vera yapraklarından elde edilen jel yanık ve yaraların acısını yatıştırmaya yardımcı olur. Antifungal ve antibakteriel etkisiyle egzemayı yatıştırır. Diş eti ağrılarınız varsa ağzınızı aloe vera jeliyle çalkalamak iyi gelecektir. Bütün yapraktan elde edilen tentür şişkinliği hafifletir. Aloe vera hamilelikte kullanılmamalıdır!

Krizantem Krizantemin taze yapraklarını migren ağrısına karşı yiyebilirsiniz. Eklem iltihabı ve adet sancısını da azaltmaya yardımcı olan krizantem mide bulantısı ve kusmaya neden olabilir. Hamilelerin kullanması önerilmez!

Ginkgo Çin'de bir ağacın yapraklarından elde edilen ginkgoda bulunan flavon glikozidler kan dolaşımını hareketlendirmeye yardımcı oluyor. Aynı zamanda hafızayı da güçlendirir. Kan sulandırıcı etkisi bulunan ginkgo zaman zaman burun kanamasına neden olabilir.

Arnika (Dağ tütünü) Dağlarda yetişen bu yeşil çiçek, kaza sonrası şoku ve ağrıyı rahatlatır. Vücudun kendini iyileştirme sürecini başlatır. Arnika yağı direk olarak moraran bölgeye uygulanabilir. Ancak açık yara olmamalı!

Buhur Buhur ağacının kabuğundan alınan reçine endişe ve tansiyonu azaltmak için kullanılıyor. Yaşlanma karşıtı etkisi olan buhur, aynı zamanda ülser ve cilt yaralarını iyileştirmeye yardımcı oluyor. Buharı, bronşit ve hırıltıyı azaltıyor, mesane iltihabı ve adet problemlerinin tedavisinde kullanılıyor.

Cadı fındığı Tentür ya da krem olarak kullanabilen cadı fındığı morarmalar, sivilceler, hemoroid ve ağrılı varis tedavisinde kullanılabilir. Yorgunluktan şişen gözlerinize cadı fındığıyla kompres yapabilirsiniz. Haricen kullanım için uygundur!

Kadife çiçeği Özellikle cilt ve göz problemlerinde kullanılan kadife çiçeği iltihaplı bölgeyi yatıştırır, varis ağrısına iyi gelir. Çay olarak tüketildiğinde adet sancısını azaltır. Boğaz ağrısı için kadife çiçeğiyle gargara yapılabilir. Losyonu mantar enfeksiyonuyla savaşır.Çiçeğin yaprakları çiğ olarak da tüketilebilir.

Ylang ylang Çiçekten elde edilen yağ banyo ve masaj sırasında kullanılabilir. Sinir sistemi için rahatlatıcı etkiye sahip olan ylang ylang hiperventilasyon ve hafakanı önler. Ayrıca cinsel problemlere ve erkeklerde iktidarsızlığa iyi geldiği söylenen ylang ylangın afrodizyak etkisi vardır.

Papatya Rahatlatıcı etkiye sahip olan papatya çayı uykusuzluğu önler. Yağı sinir sitemini rahatlatır. Sindirim problemlerine yardımcı olmasının yanısıra adet sancısına iyi gelir.

Tatlı patates Adet sancılarına, menopoz sendromlarına ve vajinal kuruluğa iyi geldiği söylenen tatlı patates karın ağrısı ve renal kolik tedavisinde kullanılıyor.

Nane Nane yapraklarından yapılan nane çayı hazımsızlığı, karın ağrısını ve gazı gidermeye yardımcı olur; adet sancısını hafifletir. Nane yağının buharı ise hırıltıya, sinüzite, astıma ve larenjite iyi gelir. Ayrıca idrar söktürücü etkisi vardır.

Sarı kantaron Sarı kantaron depresyon, endişe ve sinir ağrılarının tedavisinde kullanılır. Sarı kantaron kullanmadan önce doktorunuza danışmanız hayati önem taşıyor! Ayrıca bir aydan fazla kullanılmamalıdır.

Lavanta Antiseptik özelliği ve rahatlatıcı etkisi olan lavanta direk olarak böcek ısırıklarına, sokmalarına, yanıklara ve yaralara uygulanabilir. Yastığınıza damlattığınız birkaç damla lavanta yağı stresi azaltır, derin bir uyku sağlayabilir. Böcek ilacı olarak da kullanılabilir.

Zencefil Zencefil kökü taze olarak tüketilebildiği gibi yağ ve esans olarak da kullanılabilir. Zencefil, mide bulantısını önler, mideyi ülserden korur. Ağrı kesici etkiye de sahip olan zencefili, safra kesesi taşı olanlar kullanmamalı!

Çay ağacı Çay ağacının yaprak ve dallarından elde edilen çay ağacı yağı güçlü bir antiseptiktir ve yaraları temizlemek için kullanılır. Antiviral ve antibakteriyel içeriğiyle parazitlerden kurtulmaya yardımcı olur. Saçkıran tedavisinde de kullanılan çay ağacı aynı zamanda akne, egzema ve deri iltihabı gibi cilt problemlerini de rahatlatır. İlaç kullanıyorsanız kesinlikle bu şifalı bitkileri kullanmayın. Kullanmadan önce doktorunuza mutlaka danışın! kaynak:pembenar