YAŞAM

Koltuk altına sürülürse terlemeyi önlüyor!

Terleme sorununuza yardımcı olacak öneriler

Abone Ol

Anti-bakteriyel sabun Terlediniz ve duş alabilecek kadar zamanınız yok. Koltuk altlarınızı ıslak mendiller ile dikkatlice temizledikten sonra anti-bakteriyel el sabunlarını koltuk altınıza uygulayın. Sabun, kokuya neden olan mikropları öldürecektir.

Hidrojen peroksit Hidrojen peroksit gün boyu mikroplarla savaşarak istenmeyen kokuların oluşmasını önler. Bir antiseptik olan hidrojen peroksitten 1 tatlı kaşığı kadar yarım bardak suya ilave edin. Bu karışımı sabahları koltuk altlarınıza uygulayarak bölgeyi temizleyin.

Şap taşı Şap taşı olarak bilinen doğal mineral deodorant kristali geleneksel bir yöntemdir. Kokusu yoktur ve iz bırakmaz. Alunit kristallerden oluşur. Bu mineral kristal; antiseptik, anti-bakteriyel ve tonik özelliklerine sahiptir. Ayrıca ter bezlerini küçülterek, kokunun kaybolmasını sağlar. Kristali kullanmak için suyla nemlendirin ve koltuk altlarınızı ovun.

Botoks Eğer aşırı terleme yani hiperhidroz sorununuz var ise botox en iyi çözümlerden biri olacaktır. Botoks'un içerdiği toksin maddeleri ter bezlerine yol açan sinir uçlarını bloke ederek terlemeyi önler. Enjeksiyonun etkisi 6 ila 12 ay arasındadır.

Lazer Hiperhidroz teşhisiniz var ise size terleme sorununuzda yardımcı olacak bir başka yöntem ise lazerdir. Ter bezleri, lazer tarafından tedavi edilerek işlevlerini kalıcı olarak durdururlar. Terleme vücudun gereksinim duyduğu bir ihtiyaç olduğu için lazer sadece terlemenin yoğun olduğu bölgelere uygulanır. Aşırı terleme, kalp yetmezliği ve diyabet gibi ciddi hastalıkların belirtisi de sayılabileceğinden, doktorunuza danışmanızı gerektiren bir durumdur.

Terledikten sonra kıyafetlerinizde sarı lekeler oluşabilir. Bu lekeleri çıkarmak için lekeye diş macunu uygulayın. Daha sonra üzerine karbonat dökün. Son olarak hidrojen peroksit dökün ve yıkayın.