YAŞAM

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'teki depremlerde hayatını kaybedenler anıldı

Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremde yaşamını yitirenler için anma töreni düzenlendi.

Abone Ol

Kahramanmaraş Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından Milli İrade Meydanı'nda gerçekleştirilen programda, depremde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Tuba Köksal, yaptığı konuşmada, 6 Şubat'ın Kahramanmaraş'ın kimliğinde uzun yıllar yer edeceğini belirterek, "Geçtiğimiz yıl ve bu yılda da depremin ilk gününde olduğu gibi AK Parti milletvekilleri olarak tüm deprem bölgesindeyiz. Deprem bölgesinin tamamında programlar düzenliyoruz, vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Manevi anlamda birbirimize destek olmak istiyoruz." dedi.

VALİ ÜNLÜER: "ŞEHRİMİZİ AYAĞA KALDIRDIK" Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyerek, 6 Şubat 2023'te büyük bir felaketin yaşandığını söyledi.

Depremin etkilerini ortadan kaldırmak için iki yıldır büyük çaba sarf edildiğini belirten Ünlüer, "Geldiğimiz noktada Allah'a çok şükür şehrimizi büyük oranda ayağa kaldırdık ve yaklaşık 74 bin kalıcı konutumuzun 34 bin 600'ünü hak sahibi kardeşlerimize teslim ettik. Kalan konutlarımızı da yıl sonuna kadar teslim edeceğiz. İnşallah bu gece vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak istiyoruz. Vatandaşlarımızla bir araya gelerek, onlarla beraber hem mezarlıkta hem diğer noktalarda hasbihal ederek acılarını bir nebze de olsun dindirmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖRGEL: "YENİ BİR ŞEHİR İNŞA EDİLİYOR" Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, kentin küllerinden yeniden doğduğunu ve yeni bir şehrin inşa edildiğini vurguladı. 6 Şubat'ın hüznünün Kahramanmaraş'ta yeniden yaşandığını dile getiren Görgel, şehrin farklı noktalarında anma etkinliklerinin düzenlendiğini belirtti.

PROGRAMA GENİŞ KATILIM Törene, Kahramanmaraş 2. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Tolga Genç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Depremde yakınlarını kaybedenler, Ebrar Sitesi, Azerbaycan Mahallesi ve Kapıçam Şehir Mezarlığı'nı ziyaret ederek Kur'an-ı Kerim okudu ve dualar etti.