Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapan firmaların listesini paylaşmaya devam ediyor. Bakanlığın yayınladığı listeye göre en fazla at ve eşek eti satılan iller belli oldu. İşte bakanlığın listesine göre, müşterilerine at ve eşek eti yediren iller...
Abone Ol
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın gıda sahtekarları listesini açıklamaya devam ediyor. Öyle ürünlerde öyle sahtekarlık çıkmaya başladı ki aldığımız her üründen şüphe duymaya başladık
Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş gıda ürünlerine ilişkin son listeyi yayımlayarak, domuz eti ve at-eşek eti kullanılan ürünleri duyurdu.
2 Ekim’den itibaren düzenli olarak güncellenen hileli gıdalar listesiyle gıda güvenliği alanında önemli bir adım atılıyor.
AT VE EŞEK ETİ TESPİT EDİLDİ
Son açıklamada, 3 işletmenin ürünlerinde domuz eti tespit edilirken, bazı ürünlerde at ve eşek etinin de tüketiciye satıldığı ortaya çıktı.
DANA SUCUKTA DOMUZ ETİ
Listeye göre, Antalya’daki Merve Lokantası’nın tas kebabında, Fethiye’deki bir Çin restoranının dana kaburgasında ve Havran’lı Kasap markasıyla satılan dana sucukta domuz eti kullanıldığı saptandı.
EN ÇOK HANGİ İLLERDE AT-DOMUZ ETİ SATILIYOR?
Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, bakanlık verilerine göre, at ve eşek eti kullanımı skandalında Adana ve Sakarya ön plana çıktı.
İKİ İL BAŞI ÇEKTİ
Adana’da 15, Sakarya’da 7 işletmenin bu yasa dışı faaliyetlere karıştığı belirlendi.
Bu iki ili, 4’er işletmeyle Antalya, Mersin ve Manisa izledi.
Daha önce gıda işletmeleri arasında yer alan Köfteci Yusuf'un ürünlerinde de domuz eti bulunduğu açıklanmıştı.
Açıklanan listeyi takip eden vatandaşlar ise artık kime güveneceğini bilmez bir halde açıklanan listeleri takip ediyor.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te İstiklal Gazetesi sitemize
abone olun.