Mısır püskülü çayını hiç denediniz mi? İnsan sağılığına birçok yararı bulunan mısırın püskülü de kendisi kadar etkili doğal bir ilaç. Çeşitli enfeksiyon ve hastalıklara karşı direnç kazanmamızı sağlayan mısır püskülü çayı nasıl demlenir? Mısır püskülü çayı hangi hastalıklara iyi geliyor?
Oldukça yüksek bir lif deposu olan mısırı satın aldığımızda püskülleri ile elimize geçer. Fakat birçok insan bu püskülleri temizler ve çöpe atar. Mısır püsküllerinin bu faydalarını duyduktan sonra bir daha asla atmayacaksınız...
Faydaları nelerdir?
Mısır püskülü bir miktar su ile kaynatılıp içildiğinde sağlığımız için çok faydalı bir besin haline gelir. Çeşitli hastalıklarla savaşan bu besin mısır meyvesi çiçeklenmeden toplanır ve doğada bolca bulunur.
İdrar söktürücü özelliği bulunan mısır püskülü çayı böbrek taşı oluşumunu da yüksek oranda azaltır. İdrar yolları enfeksiyonlarını önleyerek, erkeklerde görülen prostat bezi problemlerini de giderir.
Mısır püskülü çayı vücuda kuvvet vererek romatizma ağrılarını giderir. Yüksek tansiyonu düşürür ve kan basıncını düzenler.
Diyabet hastalığına da iyi gelen mısır püskülü çayı kronik yorgunluğu olan kişileri de kuvvetlendirmeye yardımcı olur.
Mısır püskülü çayı nasıl demlenir?
Mısır püskülü çayı demlemek için küçük bir çaydanlık kullanabilirsiniz. Olgunlaşmış ve biraz koyulaşmış mısır püsküllerini kaynattığınız suya atın.
Boğazınıza kaçmaması ve içerdiği bileşenleri daha çabuk suya geçirmesi için küçük küçük doğrayabilirsiniz.
Çok kısık ateşte 10 dakika kadar demleyin ve fincanınıza döküp için.
Az miktarda demleyerek hem vücudunuzda olumsuz bir etki yaratmamış hem de çayı bayatlatmamış olursunuz.
Lütfen doktorunuza danışarak kullanın.