Mersin’den ‘Vira Bismillah’ diyerek Akdeniz sularına açılan balıkçılar, sezonun ilk günlerinde kıyıya bereketli bir avla döndü.
Abone Ol
Doğu Akdeniz’de hava sıcaklığının Ege ve Karadeniz’e kıyasla yüksek olması nedeniyle balıkçılar, her yıl olduğu gibi bu yıl da sezona 15 gün geç başladı.
FIRTINA ENGELİNE RAĞMEN BEREKETLİ AV
Mersin’in 321 kilometrelik kıyı şeridindeki 7 balıkçı barınağından 441 tekne denize açılmak için hazırlıklarını yaptı. Ancak fırtına nedeniyle bazı tekneler ilk gün denize açılamadı. Fırtınanın geçmesinin ardından denize açılan balıkçılar, 2 gün süren avın ardından karides, barbun, gümüş, istavrit, turna ve mercan gibi çeşit çeşit balıklarla kıyıya döndü. Balıklar teknelerde cinslerine ve boylarına göre ayrılarak, yıkanıp buzlandıktan sonra piyasaya gönderilmek üzere araçlara teslim edildi.
"İLK AVLAR BEREKETLİ"
Teknede çalışan tayfalardan Mehmet Güler, sezonun başlangıcında avların genellikle bereketli olduğunu belirterek, “Genelde iki günde bir kıyıya dönüyoruz, ancak bölgeye göre değişebiliyor. Uzak yerlere gittiğimizde iki gün, yakınsa bir gün kalıyoruz” dedi.
"SEZON İYİ BAŞLADI, UMUTLUYUZ"
Mersin Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkan Yardımcısı Yalçın Sakın, 15 Eylül gecesi sezona başladıklarını ve fırtınaya rağmen balıkçıların çalıştığını söyledi. Sakın, “Sezonun başı iyi görünüyor, umarım bu şekilde devam eder. Ancak masraflar ağır, hava sıcak, balık fiyatlarının ne olacağını göreceğiz” dedi.
"TAZE VE ORGANİK BALIKLAR PİYASADA"
İlk avda karides, barbun, turna ve istavrit gibi balıkların çıktığını belirten Sakın, bu balıkların taze ve organik olduğunu vurguladı. Sezonun ilk haftalarının genellikle bereketli geçtiğini, ancak ilerleyen süreçte balık popülasyonunun azaldığını da sözlerine ekledi.
Balıkçılar, sezonun geri kalanı için umutlu ve balıkçı arkadaşlarına "Rastgele" dileğinde bulundular.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te İstiklal Gazetesi sitemize
abone olun.