YAŞAM

Kıvamı ile dillere destan olacak kabak tatlısı tarifi! Kabak tatlısı nasıl yapılır?

Kabak tatlısı özellikle kış aylarının vazgeçilmez tatlarından biridir. Besleyici ve pratik oluşuyla kabak tatlısı tercih edilen lezzetler içerisinde yer alıyor. Peki "Kıvamı ile dillere destan olacak kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?" İşte detaylar!

Abone Ol

Kışın hangi tatlıyı yapsam derdine son. 7'den 70'e herkesin damak zevkine uygun bir tarifle sizlere geldik. İnternette pek çok kabak tatlısı tarifine denk gelmiş olabilirsiniz. Ancak sizinle paylaşacağımız kabak tatlısı tarifinin bu püf noktalarını es geçmemenizi öneririz. İşte ağızda eriyen kabak tatlısı tarifi ve püf noktaları...


FIRINDA LOKUM GİBİ KABAK TATLISI NASIL YAPILIR? 


Kabaklar  kalın dilimler olacak şekilde 3 eşit parçaya kesin ardından iç kısmını çekirdekli yeri çıkarın. Kabakların kabuklarını soyun. Doğrama işlemini orta kalınlıkta kesmeye dikkat edin. Dilimleri küp şeklinde olacak şekilde devrilmeyecek şekilde olmasına özen gösterebiliriz. 
Kabakları, derin dikdörtgen teflon ya da benzeri bir tepsiye koyun. Üzerine kaşık yardımı ile 2 su bardağı şekeri dökün. Kabakların üzerine streç folyo kapatarak, en az 3-4 saat beklesin. Bu süre içinde şeker eriyip kabak sulanmış olacaktır. 
Folyoyu çekin ve üzerine yağlı kağıdı elimizde top yapıp, ıslatın ve sonra tepsiye serin. Kabakların üzerine de alüminyum folyo kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına koyun ve 40 dakika pişirin. Piştikten ilk 15 dakika tepside dinlendirip, sonra servis tabağına alıp istediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.


KABAK TATLISININ PÜF NOKTALARI NELERDİR?


Kabak tatlısı tarifi denince akla gelen ilk yöntem şekerde bekletmedir. Kabakları kestikten sonra tencerenin içine dizip üzerine şeker gezdirerek 1 gece kadar bekletebilirsiniz. Böylece kabaklar hem daha kolay pişer, hem de lezzetlerine lezzet katarsınız. Şekerde bekleyen kabakları ocağa aldıktan sonra da kısık ateşte 15 dakika pişmeye bırakınız. Daha sonra istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar içine su ilave ederek yüksek ateşte pişirebilirsiniz. 


Şekerle pişirebileceğiniz gibi kabağı şekersiz de pişirebilirsiniz. Şekerde bekletince kabaklar ağdalaşacaktır. Bunu önlemek için, ikinci yöntem olarak şekersiz pişirme yöntemini de deneyebilirsiniz. Tencereye alınan kabaklar, üzerine az suyla beraber yumuşayana kadar pişirilir. Ardından şeker de azar azar eklenir ve karıştırılır. Kabak tatlısı 6-7 saatlik pişirme sürecindeyken, kapağı kesinlikle açılmaz. Buharla birlikte yavaş yavaş pişmeye bırakılır. Başka bir yöntem ise fırında pişirmedir. Eğer kabaklar bir gece önceden şekere beklemediyse, kabakları tencerede hafifçe haşlayın. Daha sonra kabakları yağlı kağıtta ya da fırın poşetine doldurun ve üzerine şeker ilave edebilirsiniz.  Fırın poşetinin ağzını güzelce kapattıktan sonra kabakları şekerle karıştırın. Kabakları fırına atıp 1 saat pişirebilirsiniz.