İnsanlık tarihinin aynası, aktarıcısı ve yönlendiricisi olan kitabı baş tacı yapmak, onu okuyucu ile buluşturmak amacı ile hareket eden Elazığ Valiliği, Elazığ Belediye Başkanlığı ve Batı Kitapevi bu yıl 25 Ekim 2019 ila 3 Kasım 2019 tarihleri arasında 3.Kitap Fuarını gerçekleştirdi.
Düşünce ve hayal dünyasını aksettirdiği kitabını imzalayarak okuruna veren yazarı, basımını gerçekleştirdiği kitabı vitrine çıkartıp okuyucusu ile tanıştıran yayınevini, sevdiği yazarla tanışma ve onunla sohbet etme imkanı bulan okuyucuyu buluşturan; panel, şiir dinletileri, atölye çalışmalarının bir arada ve bir bütünlük içerisinde sunan kitap fuarları anlamlı ve önemli kültür faaliyetlerindendir. On binlerce kitabın bir anda sergilendiği fuarlar, kültür hayatımıza renk katmakla kalmaz yazara şevk, okuyucuya mutluluk yayınevlerine de maddi katkı sağlar. Elazığ, işte bütün bu güzellikleri içerisinde barındıran 3. Kitap Fuarına merhaba demenin sevincini, onurunu ve mutluluğunu yaşıyor bu günlerde.
İnsanlık tarihinin aynası, aktarıcısı ve yönlendiricisi olan kitabı baş tacı yapmak, onu okuyucu ile buluşturmak amacı ile hareket eden Elazığ Valiliği, Elazığ Belediye Başkanlığı ve Batı Kitapevi bu yıl 25 Ekim 2019 ila 3 Kasım 2019 tarihleri arasında 3.Kitap Fuarını gerçekleştirdi.
2 bin 400 metrekarelik kapalı alanda 70 yayınevinin stant açtığı anlamlı etkinliğin açılışına Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Emniyet Müdürü Celal Sel, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Elazığ Belediyesi Mehteran Takımının gösterisinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açış konuşmasını Batı Kitap ve Kırtasiye Genel Müdürü Mustafa Batı yaptı. Batı; 'büyük değişimlerin ve teknolojinin hızla geliştiği bir çağda yaşıyoruz. Artık insanlar gençlik döneminde öğrendiği, bilgiler ve kazanımlarla hayatlarının sonuna kadar yaşayamaz. Kendilerini sürekli yenileme ve güncellemeleri gerekiyor. Aksi takdirde çağın gerisinde kalınıyor. Okuma alışkanlığı süreklilik kazanması için toplum olarak hepimize görev düşüyor.' , dedi.
Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ; 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum diyen, hocasının atından sıçrayan çamurla kirlenen giysisinin kefeni olmasını isteyen bir medeniyetin torunları olarak, ilk emri oku olan bir medeniyetin temsilcileri olarak; ilme, okumaya önem vermemiz lazım.', sözleri ile duygularını dile getirdi.
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları: 'Okurla, yazarla, kitapla bir araya gelme anlamı taşıyan kitap fuarları bir milletin zengin kültürünün, birikiminin, aynı zamanda entelektüel yüzünün aynasıdır. Bizlerde ilim ve irfan üzerine inşa edilmiş medeniyetin temsilcileri olarak bu mirası geleceğe taşımanın gayreti içerisindeyiz. İlimizde eğitimin gelişmesine katkı sunmak, gençlerimizin daha fazla sorgulamasını, daha fazla okumasını sağlamak istiyoruz'.dedi.
Elazığ Milletvekili Metin Bulut; 'İnsanlık tarihinin en kadim, en saygın, en anlamlı ifadelerinden biri de okuma eylemidir. İnsanoğlu doğduğunda boş bir hard disk gibidir. Daha sonra bu hard disk dolar. Bu doldurma işlemi de okuma sayesinde olur.', diyerek okumanın önemini belirtti.
Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım: 'Bu şehrin ufku açık, bu şehrin önü açık, bu şehrin geleceği açık ve 19 yüzyılda olduğu gibi bu şehir dünyada yine yeniden kültür merkezi, sanat merkezi ilim merkezi, irfan merkezi olmaya aday bir şehir… Yazarların okurları ile buluşması çok anlamlı onların birbirileri ile iletişim kurması kitaptan öteye geçmesi gönüllerini sözlerini paylaşmaları çok güzel. İnşallah 8 gün boyunca bu paylaşımlar yapılacak' diye sürdürdüğü konuşmalarını kitap fuarının gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sonlandırdı.
Konuşmaların ardından Elazığ Belediyesi 3. Kitap Fuarının açılışı yapıldı.
Açılış töreni muhteşem, katılım yoğun, organizasyon mükemmeldi.
Ah! Bütün bu güzellikleri bir de okuma eylemine dönüştürebilsek…
Bilindiği üzere ülkemiz insanları maalesef okuma özürlü… Yetişkinlerden vazgeçtim; ancak çocuk ve gençlerimizin kitap fuarına, kitaba olan ilgilerini beni umutlandırdı. 'İnşallah',dedim;'İnşallah, bu ve benzeri faaliyetler çoğalır; bizler de ebediyete akan zamanda kalıcılığımızın olduğu kadar aydınlığımızın da mimarları olan kitaba, manevi dünyamızın bu güneşlerine, kapılarımızı ardına kadar açar; kitabı, Türk toplumunun saygı duyduğu; ancak uzak durduğu varlık olmaktan kurtarır manevi azığımız yaparız.'
Böylesi anlamlı etkinliklerin artmasını, 3.sü gerçekleşen 'Elazığ Belediyesi Kitap Fuarının' ilimize, bölgemize, ülkemize ve çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum.