CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 yılı Aralık enflasyon oranını yüzde 1,03, 2025 yılı Ocak enflasyon oranını ise yüzde 5,03 olarak açıkladığını hatırlatarak, bu veriler üzerine eleştirilerde bulundu.
Öztürk, enflasyon farkının zamanında ödenmemesi nedeniyle memur ve emeklilerin mağdur olduğunu belirtti. "Hem emekliye hem işçiye hem de memura aralık ayına yansıtmanız gereken enflasyon farkını, ocak ayına ötelediğiniz çok net bir şekilde anlaşılıyor. Bu yüzde 2 ya da 3'lük oran aslında emekliye, emekçiye, memura ve işçiye verilmeyen, hatta onların cebinden alınan paradır," diyerek durumu eleştirdi.
MEMURLAR, EMEKLİLER VE ASGARİ ÜCRETLELER AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR
CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Türkiye’deki çalışanların ekonomik zorluklarını gündeme getirerek, memurların, emeklilerin ve asgari ücretlilerin açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi verdiğini ifade etti. Bu durumu eleştiren Öztürk, nisan ayında memur ve memur emeklilerinin maaşlarına ara zam yapılması için bir formül bulunmasını istedi.
Öztürk ayrıca, Bursa’da yaşanan trafik kazasına da değindi. Yabancı uyruklu, ehliyetsiz sürücünün yolun karşısına geçmeye çalışan lise öğrencisine çarpması sonucu yaralanan öğrencinin durumuna dikkat çekerek, bu tür kazaların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını talep etti.