Güzel bir çay demlemenin altın kuralı kaliteli çay seçiminden geçiyor.  İyi bir çay, lezzet açısından önemlidir. Kaliteli kuru çay yaprakları tercih edin. Çayı hallettik ikinci hammadde su kalitesi, Temiz, taze ve mümkünse doğal kaynak suyu kullanın. Musluk suyu kullanıyorsanız, klor ve diğer katkı maddelerinin tadını etkileyeceğini unutmayın. 

GELELİM DOĞRU ÇAY DEMLEMENİN PÜF NOKTALARINA  

Su kaynadıktan sonra hemen kullanmayın  5-10 dakika bekletin. Siyah çay için suyun sıcaklığı 90-100°C olmalı. Çayın miktarını iyi ayarlayın gerekirse ölçü kullanın genellikle bir tatlı kaşığı (2-3 gram) çay yaprağı, her bir fincan için yeterlidir. Kişisel zevkinize göre artırabilirsiniz. Sonraki adım tabiki demleme süresi siyah çay için 5-7 dakika bekletmek yeterlidir. Uzun süre demlemek, çayın acılaşmasına yol açabilir. 

DEMLİK KULLANIMI DA ÇAY DEMLEMEDE ÖNEMLİ  

Çayı demlerken uygun bir demlik tercih edin. Cam, seramik veya metal demlikler iş görür; ancak seramik, ısıyı daha iyi korur.Demliği ve fincanları önceden sıcak suyla çalkalamak, çayın daha iyi demlenmesine yardımcı olur.  

Ve servis, Çayınızı sıcak servis edin. İsterseniz yanında limon, şeker veya süt de sunabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ