Bakan Uraloğlu, yaptığı konuşmada, Slovenya ile Türkiye arasındaki dostane ilişkilerin Slovenya'nın bağımsızlığını ilan ettiği ilk günlerden bu yana devam ettiğini vurguladı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Geçici Üyeliğini üstlenmesi münasebetiyle Slovenya'yı tebrik eden Uraloğlu, "Bu önemli görevi yürüten Slovenya'nın 4 Haziran'da Ulusal Meclisi’nde alınan kararla Filistin devletini resmen tanıyarak meselenin adil ve kalıcı çözümüne destek vermesi takdire şayandır." dedi.

'İKİLİ TİCARET HACMİMİZ 2023 İTİBARIYLA 2,3 MİLYAR DOLARA ULAŞTI'
Uraloğlu, Türkiye ve Slovenya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin son yıllarda artan bir ivmeyle geliştiğini belirterek, "İkili ticaret hacmimiz 2023 itibarıyla 2,3 milyar dolara ulaştı. Bu rakamı her geçen yıl daha da artıracağız. Slovenya'daki Türk yatırımları mükemmel düzeydeki ilişkilerimizin en somut göstergeleridir." dedi.

'ULAŞIM ALANINDA GÜÇLÜ BAĞLANTILARA SAHİP OLMAK KRİTİK BİR KONU HALİNE GELDİ'
Uraloğlu, stratejik konumları dolayısıyla Türkiye ve Slovenya'nın ulaşım alanındaki işbirliğinin özel önem taşıdığını vurguladı. Türk müteahhitlik firmalarının Slovenya'da Karavanke Tüneli ve Koper-Divaca Demir Yolu gibi altyapı projelerini hayata geçirdiğine işaret eden Uraloğlu, "Özellikle firmalarımızın üstlendiği kara yolu, demir yolu, tünel ve liman projeleri Slovenya'nın ulaşım ağının gelişmesine önemli katkıda bulunuyor. Bu alanda şirketlerimizin karşılıklı olarak yatırımlarını arttırmasını teşvik ederek birlikte yeni açılım ve projeler yapabiliriz. Verimli işbirliğimizi taşımacılık alanında da daha ileriye götürebileceğimize inanıyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA