Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin geliştiğini ve büyüdüğünü, artık Eski Türkiye olmadığını açıkladı.

Bakan Özlü şunları söyledi:

"Türkiye artık eşiği aştı, Türkiye artık eski Türkiye değil. Eşiği aşan, ayakları üstünde duran bir Türkiye var. İki aydır terör örgütlerinin gıkı çıkmıyor, ortada yoklar niye? Terör örgütlerinin beslendikleri, yuvalandıkları kaynaklara kadar gittik. Bir hamle yaptık bu noktaya geldik, bir hamle daha yapmamız lazım ki dünyadaki güçlü ve önemli ülkelerin arasında birinci sınıf yerde olalım"

Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Camii Kebir Mahallesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştiren Bakan Özlü, bir çay ocağında vatandaşlarla bir araya geldi.

"Türkiye kendi silahlarını üretiyor"

Özlü, burada yaptığı konuşmada, makine mühendisi olduğunu anımsatarak, "Ankara’da Savunma Sanayi Müsteşarlığında en alttan, en üste kadar muhtelif görevlerde bulundum. Görev yaptığımız dönem, özellikle son 14 yıl Türkiye’nin kendi silahlarını, tankını, tüfeğini, uçağını yaptığı yıllardır. Türkiye artık eşiği aştı, Türkiye artık eski Türkiye değil. Eşiği aşan, ayakları üstünde duran bir Türkiye var. Bu AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan sayesinde oldu." diye konuştu.

"PKK'nın kardeşi DEAŞ terör örgütü"

Vatandaşlara, Türkiye’de 1990 ile 2000’li yıllarda yaşananları hatırlatan Özlü, şu değerlendirmede bulundu:

"Üç ayda hükümetlerin değiştiği yıllara bakın, bir de 2002'den beri istikrarlı döneme bakın. Bir operasyon yürüttük Fırat Kalkanı Operasyonu. Operasyonu yürüttük ve bitirdik. İki aydır terör örgütlerinin gıkı çıkmıyor, ortada yoklar niye? Terör örgütlerinin beslendikleri, yuvalandıkları kaynaklara kadar gittik. PKK'nın kardeşi DEAŞ terör örgütü, bunları sınırımızdan uzaklaştırdık. Her gün Kilis’e, Antep’e bomba düştüğü günleri hatırlayın. Bu nasıl oldu? Bu AK Parti sayesinde oldu. Bu güçlü bir siyasi kadroyla oldu ve bakın hiç kimse bugün 'ben size ambargo uygularım, uçağınız kalkmaz, tankınız yürümez.' demiyor. Zırhlı araçlarımız, tankımız yürüyor, operasyonlar yapıp ülkemize dönüyoruz."

"Türkiye'nin güçlenmesi aşı niteliği taşıyor"

Özlü, Türkiye’nin bir sıçrama atağı, bir hamle daha yapması gerektiğine dikkati çekerek, "Bir hamle yaptık bu noktaya geldik, bir hamle daha yapmamız lazım ki dünyadaki güçlü ve önemli ülkelerin arasında birinci sınıf yerde olalım. 16 Nisan’da oylayacağımız yeni anayasa paketi Türkiye’nin yenilenmesi, güçlenmesi için bir aşı niteliği taşıyor. Mevcut yapıyı, omurgayı koruyoruz fakat hücresel bir yenilenme gibi bir yenilenme gerçekleştireceğiz inşallah." dedi.

"Türkiye’nin geleceğini, sistem değişikliğini oyluyoruz"

Vatandaşların 16 Nisan’da ‘Evet' diyeceğine inandığını vurgulayan Bakan Özlü, referandumda neden ‘Evet' denmesi gerektiğini aileleri, akrabaları ve tanıdıkları ile de paylaşmalarını, onları ikna etmelerini istedi.

Özlü, "AK Parti inadına ‘evet' demiyor, biz inandığımız için ‘evet' diyoruz." ifadesini kullanarak, geçmişte ve halk oylamasına sunulacak anayasa paketi çalışmaları sırasında yaşananları vatandaşlara anlattı.

Anayasa değişikliğinin yeni gündeme gelmediğini, her seçimde bütün siyasi partilerin beyannamesinde yer aldığını belirten Özlü, yaşanan süreçlerin ardından MHP ile uzlaşmaya varılan 18 maddenin yer aldığı paketi millete sunduklarını ifade etti.