31 yıllık tecrübesiyle kapılarını açan Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (Food Product), ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezi'nde 31. kez ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Fuarın her geçen yıl büyüdüğüne dikkat çeken ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, bu yıl da fuarın yüzde 30 büyüdüğünü vurgulayarak katılımcılara teşekkür etti. Fuar, 31 Ocak tarihine kadar açık kalacak.

FİRMALARA YÜZDE 25 İNDİRİM TEKLİFİ

Yeme içme sektörünün ülke ekonomisi için büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bu fuarın amacı turizme katkı sunmaktır. Ali bey bu fuarların kurucusudur ama yemez içmez. Bu fuara çok ciddi katkılar sundunuz. Buraya katılan firmalar bugünün anısına en az 1 ay yüzde 25 indirim yaparak bir jest yapsın. Bu firmaların güçleri enflasyon mücadelesine ışık tutar. Bu firmaların bir araya gelmesiyle fiyat bir nebze olsun belki iner. Temel gıda bir indirim sağlanırsa bu fuar daha bereketli olabilir. Yüzde 25 indirim yapılması gıda enflasyonuna bir çözüm olabilir" dedi.

Aw379494 02

"GIDA GÜVENLİĞİ HER ŞEYİN ÖNÜNDE GELİYOR"

Vali Hulusi Şahin, Antalya’daki gıda fuarında önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, "Gıda çok özel bir yapıdır. Bunu depremde gördük. İnsan yemeden içmeden duramıyor. Soğuk ve barınmaya çözüm varken enkaz altında insanlar varken herkes ne yenileceğini düşünüyordu. Gıda güvenliği her şeyin önünde geliyor. Bu konunun daha bir üzerinde durulmasını istiyoruz," dedi.

Gıda güvenliği konusunun önemine dikkat çeken Şahin, son günlerde kaçak içkiden dolayı büyük kayıplar yaşandığını belirterek, fuar paydaşlarının alacakları ve satacakları unsurların tarladan tabağa ya da bardağa kadar olan tüm süreçlerinin denetlenmesi gerektiğini vurguladı.

2025 yılında gıda denetimlerine daha fazla ağırlık vereceklerini söyleyen Şahin, "Bu bir kültür meselesidir. Herkes ürettiği ve sattığının ne aşamada olduğunu takip etmelidir," ifadelerini kullandı. Ayrıca Antalya'nın verimli topraklara sahip olduğunu ve şehrin dünyanın önemli turizm destinasyonlarından biri olduğunu belirterek, böyle bir şehirde gıdanın konuşulmasından daha doğal bir şey olamayacağını dile getirdi. 31 yıllık bir fuarı takip etmenin kolay olmadığını söyleyen Şahin, emeği geçenleri tebrik etti.

Aw379494 05 (1)

ANTALYANIN EKONOMİK GÜCÜNE KATKI SAĞLAYACAK

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ise, "Food Product Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı yalnızca Türkiye'nin değil dünyada da önemli bir buluşma noktası oldu. Dünya markası oldu, başarısı katlanarak arttı. Öyle ki bu yıl 300 firma ve 1000 marka ile 40 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor. Geçen yıl da büyük bir ses getirmişti. Başarılarını katlayarak sürdüren Food Product Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı geçen yıla ziyaretçi sayısı yüzde 25 artması bekleniyor. 13 metrekare alan doldu. ANFAŞ fuarları bizim değil ülkenin fuarlarıdır. Ülkemiz kazandıkça biz da kazanacağız. Yeni ticaret fırsatları oluşturulacak. İş birlikleri güçlenecek. Bu fuar sadece ticaretin değil bilgi ve tecrübe paylaşımına da ev sahipliği yapacak. Antalya'nın ekonomik gücüne katkı sağlayacak" diye konuştu.

Akdeniz Şefler Kulübü Derneği Başkanı Bilal Yüreğir de, turizm ve tarımın başkenti Antalya'nın gastronominin başkenti olması için çalıştıklarını belirtti.

ANTALYA’NIN GASTRONOMİ VE TURİZMİN MERKEZİ

ATB Başkanı Ali Çandır, Antalya'nın güçlü mutfak kültürü ile gastronominin buluşma noktası haline geldiğini ifade ederek, özellikle yurt dışı katılım sayısının yüksekliğine dikkat çekti.

GIDA VE ENERJİ: GELECEĞİN EN ETKİLİ SİLAHI

Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, geçen yıl Konya tarım fuarına katıldığını hatırlatarak, "Biz asker olduğumuz için geleceğin en etkili silahı gıda ve enerjidir. Bu fuar hayırlara vesile olsun. Her yıl katılım artmasından gurur duyuyoruz" dedi.

TARIM VE TURİZMİN BAŞKENTİ

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Antalya'nın hem tarım hem de turizmin başkenti olduğunu belirterek fuarın önemine vurgu yaptı.

Aw379494 03

AÇILIŞTA BÜYÜK KATILIM

Fuarın açılışına Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, ATB Başkanı Ali Çandır, emekli Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, siyasi parti il başkanları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve birçok önemli davetli katıldı.

EĞİTİMLER VE ETKİNLİKLER FUARA RENK KATACAK

Fuar kapsamında, Gastro Antalya kokteyl yarışmaları düzenleyecek, şefler ile yapılacak etkinlikler ve seminerlerle sektörün önemli isimleri bir araya gelecek. Miksoloji alanında da çeşitli programlar yer alacak.

Kaynak: İHA