ABD Başkanı Donald Trump, tasarruf politikasını uygulamayı sürdürüyor. ABD Dışişleri Bakanlığınca yapılan açıklamada, Trump yönetiminin ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'na (USAID) dış yardımla ilgili yapılan hibelerde yüzde 92 oranında kesintiye gideceğini ve dünya genelindeki toplam 60 milyar dolarlık yardımını keseceğini duyurdu.
Açıklamada, yetkililerin "onlarca yıllık kurumsal sapmalardan kaynaklanan önemli israfları temizledikleri" belirtildi. USAID ve Dışişleri Bakanlığı'nın dış yardım sağlama yöntemlerinde daha fazla değişiklik planlandığı belirtilirken, "vergi mükelleflerinin dolarlarını ABD çıkarlarını ilerletmek için akıllıca kullanmak gerektiği" ifade edildi.
"PARA İSRAFI"
Trump ve ABD'de Hükümet Verimliliği Departmanı'nın (DOGE) başında bulunan Elon Musk, USAID projelerinin "para israfı" olduğunu savunuyor. Göreve geldiği 20 Ocak'tan bu yana USAID ile ilgili usulsüzlükler olduğunu dile getiren ABD Başkanı Trump, "Dolandırıcılığı, israfı, suistimali önlemeliyiz. USAID'ye bir bakın. Orada ne tür bir usulsüzlük var? Gitmemesi gereken yerlere giden yüz milyonlarca dolar paradan bahsediyoruz" dedi.