YKS 2024 tercih sonuçları 13 Ağustos 2024 Salı günü erişime açıldı. İstediği bölüme ve üniversiteye yerleşen öğrenciler, kayıt yaptırdıktan sonra derslere girebilecekler. Bu durumda üniversite kayıt ve derslerin başlama tarihi de önem arz etmeye başladı. Peki “Üniversiteler ne zaman açılıyor 2024? Üniversitelere kayıtlar ne zaman başlıyor 2024?” İşte bu soruların yanıtları…

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILIYOR 2024?

YKS 2024 sonuçların eline alan ve bir programa kayıt hakkı elde eden adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapabilirler. Elektronik kayıtlar da 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında kolaylıkla yapılabilir.

Bir üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt belgelerini tamamlayarak kayıt süresi bitmeden ilgili üniversitelere başvurmaları gerekiyor. Ancak şu ana kadar üniversitelerin açılış tarihine dair henüz bir duyuru yapılmadı.  Konuya ilişkin YÖK'ten duyuru bekleniyor.

Üniversitelerin açılış tarihleri okuldan okula değişkenlik gösterebiliyor. Üniversitelerin başlangıç günlerini tam olarak öğrenmek için okulunuza ait akademik takvimden yararlanabilirsiniz.

Kaynak: Derya Sarıtepeci