31. dönem POMEM fiziki yeterlilik ve ön sağlık kontrolü için sınav giriş belgeleri sorgulanıyor.  POMEM Sınav yerleri dışında yeni dönem POMEM parkuru da yayımlandı. Peki “31. Dönem POMEM sınav yerleri açıklandı mı? 31. Dönem POMEM sınav giriş belgesi nasıl sorgulanır? 31. Dönem POMEM parkuru nasıl olacak? 31. Dönem POMEM parkuru nasıl olacak?” İşte araştırılan konuların detayları…

POMEM'e 7 bin 500 öğrenci alımı için ön başvurular başladı - Son Dakika  Haberleri

31. DÖNEM POMEM SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

31. Dönem POMEM fiziki yeterlilik ve ön sağlık kontrolü sınav yerleri belli oldu. Polis Akademisi tarafından yapılan duyuruda; "31. Dönem POMEM Giriş Sınavına Katılacak Adayların Müracaat Kabul, Ön Sağlık Kontrolü ve Fiziki Yeterlilik Sınavı Merkezleri ile Sınav Tarihleri Açıklanmıştır" denildi.

Polis olmak isteyen adayların merakla bekeldiği Polis Akademisi Başkanlığı, 31. Dönem POMEM fiziki yeterlilik ve ön sağlık kontrolü sınav yerleri açıklandı. Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı Müracaat Kabul, Ön Sağlık Kontrolü ve Fiziki Yeterlilik Sınavı aşamasına katılacak olan adaylar Sınav Merkezlerini, T.C. Kimlik Numaraları ve e-Devlet şifreleri ile www.pa.edu.tr web adresi üzerinden sorgulanabilir.

2024 POMEM PARKURU NASIL OLACAK, KAÇ SANİYE?

31. dönem POMEM parkuru; başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki parkurdan oluşmaktadır.

POMEM SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL SORGULANIR?

Polis adayları, POMEM sınav giriş belgelerini e-Devlet üzerinden "Polis Akademisi Sınav Giriş Bilgisi Sorgulama" ekranı üzerinden öğrenebilirler.

POMEM MÜLAKATLARI NASIL OLUR?

Fiziki Yeterlilik Sınavında başarılı olan adaylar, Mülakat Sınav Komisyonu tarafından Mülakat Sınavına girecekler. 

Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede öncelikle adaylarda;

- Konu hakkında bilgi düzeyi,

- Kendisinden istenileni kavrama,

- Özgüveni,

- İfade etme yeteneği,

- Beden dilini kullanma becerilerine bakılacak. 

Adaylar bu beş ayrı kritere göre seçilecek. Her bir kriter de yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden değerlendirmeye alınacak. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için ise 100 puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekiyor. 

Kaynak: HABER MERKEZİ